Du är inte ensam!


Jourhavande kompis finns här för att du som känner att du behöver nån att prata med ska kunna göra just det <3

Vi tar emot samtal från barn och unga upp till 25 år. Oavsett vem du är eller var du befinner dig så kan du chatta med oss. Hos oss är du anonym och de som svarar i chatten är också det. Vi är inga psykologer eller experter, bara andra unga människor som finns här för dig när du behöver det.

När chatten är öppen dyker ett fönster upp i nedre högra hörnet på sidan ↘️

Våra öppettider är 18:00-22:00 på vardagar och 14.00-18.00 på lördagar och söndagar. Vi slutar ta emot nya samtal 15 minuter före stängningstid.

När chatten är full kan du inte se pop-up-fönstret. Så om du kommer in på vår hemsida under våra öppettider och inte ser pop-up-fönstret så är det för att chatten för tillfället är full. Då får du återkomma lite senare under kvällen.

Efter ditt samtal får du gärna svara på vår enkät. Ditt svar hjälper oss bli bättre på att stötta andra!

Hur anonymt är det?

De som sitter i chatten har skrivit på ett tystnadsavtal. Om den som är frivillig känner att den behöver be någon om feedback för att bli en bättre jourhavande kompis, så får hen prata med en annan frivillig inom Jourhavande kompis om samtalet. Men de frivilliga får aldrig prata med någon utanför Jourhavande kompis om det som tas upp i chatten.

Hos Jourhavande kompis förs statistik på sådant som ålder och samtalsämne. Men inget av det du skriver i chatten sparas efter att du stänger ner chatten. Vi har rutiner som säkerställer att all sådan data kontinuerligt raderas varje vecka. Det som noteras från samtalen är också så pass lite information att det aldrig skulle gå att spåra till ett visst samtal.

Anledningen till att det förs statistik över sådant som ålder och samtalskategorier är för att de som sitter i chatten, de frivilliga, ska kunna få utbildning i sådana ämnen som ofta tas upp. Men också så att vi kan få en överblick över vilka det är som hör av sig.


 

You are not alone!

Jourhavande kompis is an anonymous chat for children and youth below 25. You can talk to us about anything and everything. Feeling down? Need someone to talk to? We’re here to listen to you and to support you!

We’re no experts, psychologists, or therapists – we’re just young people like yourself who are volunteering their time to support others.

The chat is completely anonymous. We can’t see your real name or IP-address.

When we’re open the chat window is visible in the bottom-right corner ↘️

We’re open on weekdays between 18.00-22.00, and on weekends between 14.00-18.00. We stop accepting new chat requests 15 minutes before closing time.