Uppsala
oktober 21, 2018

Uppsala rödakorskrets startar ny verksamhet!

Publicerat av: , kommentarer

Röda Korsets Ungdomsförbund samarbetar med Uppsala rödakorskrets för att finna frivilliga till den nystartade verksamheten Dagvandring. Ansvarig för frivilluppdraget är Röda Korset.

Dagvandring är en uppsökande verksamhet för att fånga upp ung vuxna som befinner sig i eller i risk för utsatthet, ofta ensakommande. Genom kontinuerlig närvaro och utifrån samtal med lotsning avser verksamheten hjälpa målgruppen, skapa trygghet samt bryta utanförskap och passivitet.

Iklädd i Röda Korsets-väst vandrar 2-3 dagvandrare under dagtid på vardagar vid resecentrum och i andra centrala delar av Uppsala. Som dagvandrare ger du ett medmänskligt stöd och utifrån samtal lotsar dem du möter till olika verksamheter, aktiviteter och stödfunktioner. I uppdraget kommer du i kontakt med allmänheten och inte enbart målgruppen. Att agera vakt eller värd på exempelvis resecentrum är inte en del av uppdraget.

Passen börjar och slutar på Träffpunkten, cirka kl.15.30–18.30. Du binder dig att genomföra 10 pass enligt överenskommet schema. Har du redan frivilliguppdrag inom Röda Korset eller Röda Korsets Ungdomsförbund kan du välja att endast binda dig till 5 pass. I samband med uppdraget sker en grundläggande obligatorisk utbildning. Är du intresserad? uppsala@redcross.se eller 018-143217