Umeå

Välkommen till ett utmanande och givande frivilliguppdrag där du får göra skillnad direkt i barns och ungdomars vardag. Hör av dig till umea@jourhavandekompis.se om du vill anmäla ditt intresse eller veta mer!

Jourhavande kompis är en anonym chattjour dit barn och ungdomar upp till 25 år kan höra av sig för att prata om allt mellan himmel och jord. Vi som bemannar chatten är mellan 18-30 år gamla och kommer från alla möjliga bakgrunder. Vi är inga experter, utan kompisar som lyssnar! Jourhavande kompis bemannas av verksamhetsgrupper på åtta orter runt om i Sverige, varav Umeå är en.

Genom att lyssna aktivt medverkar vi till att de som hör av sig kan förändra synen på sina problem och därigenom förändra sin livssituation till det bättre. Vi behöver dig som vill lyssna, stötta och finnas där när ingen annan gör det!

Som Jourhavande kompis får du utbildning och inskolning i ditt uppdrag. Du blir en del av en grupp av jourhavande kompisar i Umeå som tillsammans sköter allt som hör verksamheten till, från bemanning till marknadsföring och fortbildning. Vi stöttar varandra, och har väldigt roligt på vägen!