Förbundsstyrelsen

Förbundsstyrelsen är organisationens förtroendevalda på gemensam nivå som arbetar med att leda organisationen. Styrelsens arbete leds av ordförande.

Kontaktadress

Röda Korsets Ungdomsförbund
Förbundsstyrelsen,
att: Vera Carlbaum-Wrennmark,
box 17563, 11891 Stockholm

 

Email

forbundsstyrelsen(@)redcross.se

 


FörbundsordförandeVera Carlbaum-Wrennmark
08-452 48 85
vera.carlbaum( @ )redcross.se

Jag har varit engagerad i Röda Korsets ungdomsförbund i tio år och har sedan 1 augusti 2018 den stora äran att leda RKUF som ordförande. Det bästa med ungdomsförbundet tycker jag är att det är ett sådant bra verktyg för att kunna driva på förändring i samhället och för att det är en organisation som strävar efter att fylla behovet hos de som behöver oss som mest. Jag vill se ett RKUF som tar stor plats i den humanitära debatten och bedriver ett proaktivt påverkansarbete. En organisation där våra deltagare vill vara frivilliga och där vi vågar ifrågasätta oss själva för att bli så bra som möjligt. Jag är 25 år, bor i Stockholm och älskar att upptäcka ny mat att äta.

 


LedamöterFredrika Persson
fredrika.persson( @ )redcross.se

Jag är en 26-årig Kristianstadtjej som idag bor i Helsingborg där jag studerat Service Management vid Lunds Universitet, Campus HBG. Till vardags jobbar jag med administration och på min fritid umgås jag med vänner och familj och försöker vara ute i naturen så mycket som möjligt. Det bästa med ungdomsförbundet är dess fokus på barn och unga i samhället och det otroligt inspirerande engagemang jag känner från de frivilliga att driva verksamheter och lokalföreningar framåt. Tidigare har jag varit involverad i Svenska Röda Korset och RKUF i Helsingborg där jag suttit som ordförande för RKUF och Sekreterare en kortare runda för Svenska Röda Korset.
 Linnea Netin
linnea.netin( @ )redcross.se

Jag heter Linnea och är ursprungligen från Linköping. På fritiden gillar jag att hålla på med musik och växter. All min andra vakna tid vill jag lägga på det det viktigaste som finns, ett starkt civilsamhälle. Jag har tidigare arbetat med Jourhavande kompis samt suttit i Göteborgs lokalstyrelse och har därigenom upplevt det bästa med förbundet, sammanhållningen och engagemanget. Nu håller jag på att ta min kandidatexamen i Globala studier vid Göteborgs universitet. Detta gör jag baserad i Berlin och lär mig lite tyska på kuppen!
 Martina Lundin
martina.lundin( @ )redcross.se

Jag är 21 år gammal, bor i Nacka och tycker om träning och att läsa. Jag studerar till grundskolelärare inriktning åk 4-6 och tycker det är väldigt roligt.
Under mina år i föreningen har jag varit frivillig i en kompisgrupp och suttit som ordförande i lokalföreningen Stockholm Syd. Det bästa med Röda Korsets Ungdomsförbund är gemenskapen och energin en får tillbaka av att bidra till ett medmänskligare samhälle.
 Hedda Grew
hedda.grew(@)redcross.se

Jag växte upp utanför en tätort på en slätt men har mer eller mindre bott i en kappsäck under de senaste fem åren då jag pluggat gymnasiet i England och arbetat i civilsamhället i Grekland och Sverige. Historia, musik, mat och hela det här förvirrade, fantastiska klotet håller mig sysselsatt på många olika sätt när jag inte pluggar eller arbetar. Mitt engangemang inom det svenska, unga samhället kanaliserar jag genom Ungdomsförbundet då det inte bara är en ung och utvecklande spegel av Röda Korset-rörelsen, utan det bästa är att det är en väldigt bred engagemangsbank som inte bara tar till vara utan också utvecklar em massa olika typer av engagemang och färdigheter. Innan förbundsstyrelsen var jag aktiv som På workshopledare för På Flykt. Det var en ganska naturlig men väldigt lärorik start på mitt engagemang, eftersom jag hade arbetat med flyktingar i Grekland och Sverige fram till dess att jag började engagera mig i På Flykt.
 Ylva Carlshamre
ylva.carlshamre@redcross.se

 Johanna Hartikainen
johanna.hartikainen@redcross.se

 Nabil Shiltagh
nabil.shiltagh@redcross.se

 Siri Klintberg
siri.klintberg@redcross.se

 Lotta Schneider
lotta.schneider@redcross.se

 Amanda Jakobsson
amanda.jakobsson@redcross.se