Förbundsstyrelsen

Förbundsstyrelsen är organisationens förtroendevalda på gemensam nivå som arbetar med att leda organisationen. Styrelsens arbete leds av ordförande. Vill du lära känna ledamöterna lite mer? Läs mer nedan eller Kolla deras videohälsningar här

Kontakt: Röda Korsets Ungdomsförbund, Förbundsstyrelsen, att: Tove Kopperdal, box 17563, 11891 Stockholm, forbundsstyrelsen(@)redcross.se

Förbundsordförande

Tove Kopperdal, 08-452 48 85, tove.kopperdal(@)redcross.se

Jag är 29 år gammal och ursprungligen från staden med den härliga dialekten, Norrköping. Jag bor nu i Stockholm och har gjort det i snart 10 år. Det bästa jag vet, förutom Röda Korset, är att resa. Det finns så himla många bra saker med Ungdomsförbundet, men en av de bästa sakerna tycker jag är att vi är en organisation som verkligen är till för unga personer där unga också är de som bestämmer. Inom Ungdomsförbundet är förbundsordförande mitt första uppdrag, vilket är en stor ära för mig. Jag har annars varit aktiv inom Mamma Korset i ca 7 år, bland annat som frivillig, verksamhetsledare, i ledningsgrupper och som kretsordförande. Jag har främst varit engagerad i migrationsrelaterade verksamheter, framförallt inom förvar.

Ledamöter

Linnea Johansson linnea.johansson(@)redcross.se

Jag är en 29-åring göteborgare som till vardags arbetar som domare i tingsrätt. Jag spenderar helst min fritid tillsammans med familj och vänner, och har också ett orimligt stor intresse för nagellack, Elfsborg och växter. Jag är så stolt över att vi har så många olika typer av verksamheter i Ungdomsförbundet samtidigt som vi lyckas hålla så hög kvalitet på allt vi gör. Vi gör så oerhört mycket, men vi är också bäst på det vi gör! Mitt engagemang började med att jag startade upp en internationell grupp som verkade både inom Ungdomsförbundet och Röda Korset samtidigt som jag var frivillig i Jourhavande kompis. Jag har även bland annat varit aktiv som läxhjälpare och i olika typer av kompisgruppsverksamheter under somrarna, både inom Ungdomsförbundet och Röda Korset, samt som utbildare och föreläsare. Jag satt därefter i lokalföreningsstyrelsen i Göteborg i tre år och nu sitter jag mitt fjärde år i förbundsstyrelsen.

Vera Carlbaum-Wrennmark vera.carlbaum( @ )redcross.se

Jag är en stockholmare på 25 år. På dagarna pluggar jag juridik och kvällarna ägnar jag åt att laga god mat och kolla på spännande serier. Det bästa med Ungdomsförbundet är att man får chansen att träffa så mycket människor som alla vill göra den här världen till en bättre plats för alla. Jag blev engagerad i Ungdomsförbundet 2008 när jag blev frivillig i Kompisgruppen Blackeberg. Efter det satt jag i lokalföreningsstyrelsen i Stockholm och har även hållit i ideologiutbildning och kompisgruppsutbildning. Därefter var jag med i den nationella valberedningen och sitter nu mitt andra år förbundsstyrelsen.

Therése Björnman therese.bjornman(@)redcross.se

Jag är en 29-årig stats- och genusvetare som för tillfället bor i Stockholm. Jag flyttar ofta och har även bott i Växjö, Malmö och en kortare period i Indien. Min fritid ägnar jag mest åt att umgås med mina vänner och jag tar alla tillfällen jag får att resa någonstans. Det bästa med Ungdomsförbundet är att vi finns där för så många barn och ungdomar när de behöver det. Jag tror verkligen att vi gör skillnad med de verksamheter vi har och därför får jag energi till att fortsätta arbeta för att vi ska kunna nå ännu fler barn och ungdomar. Jag började engagera mig i Röda Korsets Ungdomsförbund Malmö.

Daniel Gardelin Zambon daniel.gardelin.zambon(@)redcross.se

Jag är en sprallig person med mycket energi, och kanaliserar detta i både civilsamhället och under springrundor. Jag är utbildad ekonom och har arbetat med ekonomi i civilsamhället, både inom Röda Korset men också andra organisationer. Det bästa med Ungdomsförbundet är att vi är en självständig organisation med möjlighet att driva frågor för unga, tillsammans med unga. Det känns som extra viktigt i en tid där ungdomars röst verkligen behöver just höras! För 7 år sedan började jag  som kassör och därefter ordförande i Röda Korsets Ungdomsförbund Linköping. Därefter satt jag i tre år som kretskassör i Linköpings Södra Rödakorskrets.

Orfeas Georgakakis Paulsson orfeas.georgakakis.paulsson(@)redcross.se

Jag är ursprungligen från från Uppsala men studerar Politices Kandidat på Karlstad Universitet. Jag skulle beskriva mig själv som en glad och positiv person med stort intresse för humanitära frågor. Det bästa med ungdomsförbundet är att jag fått träffa så många inspirerande medlemmar med ett glödande engagemang för barn och unga. Jag har tidigare suttit som ordförande för Rkuf Karlstad och parallellt varit frivillig och utbildad spelledare.

Linnéa A Johansson linnea.a.johansson(@)redcross.se

Jag är en 25-årig göteborgare som tycker om att laga mat, pyssla med mina växter och åka skidor. Till vardags läser jag en master i offentlig förvaltning. Det bästa med Ungdomsförbundet är det engagemang som finns bland alla fantastiska frivilliga som gör så otroligt bra saker ute i lokalföreningarna! Jag har varit frivillig i verksamhet, verksamhetsledare och styrelseledamot i Göteborgs lokalförening. Jag har också varit spelledare för rollspelet På Flykt.

Hedda Grew hedda.grew(@)redcross.se

Jag växte upp utanför en tätort på en slätt men har mer eller mindre bott i en kappsäck under de senaste fem åren då jag pluggat gymnasiet i England och arbetat i civilsamhället i Grekland och Sverige. Historia, musik, mat och hela det här förvirrade, fantastiska klotet håller mig sysselsatt på många olika sätt när jag inte pluggar eller arbetar. Mitt engangemang inom det svenska, unga samhället kanaliserar jag genom Ungdomsförbundet då det inte bara är en ung och utvecklande spegel av Röda Korset-rörelsen, utan det bästa är att det är en väldigt bred engagemangsbank som inte bara tar till vara utan också utvecklar em massa olika typer av engagemang och färdigheter. Innan förbundsstyrelsen var jag aktiv som På workshopledare för På Flykt. Det var en ganska naturlig men väldigt lärorik start på mitt engagemang, eftersom jag hade arbetat med flyktingar i Grekland och Sverige fram till dess att jag började engagera mig i På Flykt.