Stockholm Nord
november 26, 2017

Utställning: ”Det här är vad vi flyr från”

Niclas Berglund är den unge fotografen som under de senaste åren rest med SVT:s utrikeskorrespondent Stefan Åsberg till konfliktområden i Syrien, Irak, och Turkiet och dokumenterat ett krig som blivit den dödligaste pågående konflikten i världen just nu. Över sju miljoner människor har lämnat sina hem och många av dem har flytt till Europa—och några av dem har lyckats ta sig hela vägen till Sverige.

I en utställning om det nu sex år långa kriget visar Niclas Berglund upp både stillbilder och videomaterial från sina resor i Mellanöstern, bland annat tillsammans med den irakiska armén. Utställningen visas på Galleri Kontrast på Hornsgatan 8 och heter ”Det här är vad vi flyr från”.  Den 7 decembermellan kl.17-19 är det vernissage med Niclas Berglund, och sedan fortsätter utställningen fram till 21 januari. Läs mer här.

Frontlinjen i Mosul.

Turkiet, Kobani.

Diyarbakir, Turkiet.

Turkiet, Kobani.