Stockholm Nord
februari 19, 2016

Föreläsning om Röda Korsets arbete i Syrien den 10 Mars

Under 2016 kommer vi att ha en föreläsningsserie på temat människor på flykt/asylrätt. Den första relaterade föreläsningen kommer nu ta plats i Bergshamra, dit vi blivit inbjudna av Ulriksdalskretsens globalgrupp.

Föreläsning om Syrien med Åsa Jansson, tidigare Internationella rödakors- och rödahalvmånekommitténs (IFRC) chef i Syrien. Efter fem år i Damaskus avslutade Åsa Jansson sitt uppdrag i somras för att flytta tillbaka till Sverige. Arbetet i Syrien fokuserade till en början på att ta hand om flyktingar från Irak, men sedan började kriget i Syrien och Åsa Jansson har därefter arbetat med samordningen av hjälpen till landet.

Föreläsningen tar plats i Röda Korset kupan i Bergshamra den 10 Mars med start kl. 19.00, varm välkomna hälsar RKUF och Ulriksdalskretsen. Anmäl gärna intresse till rkuf.stockholmnord@redcross.se senast den 7 Mars då vi har ett begränsat antal platser.