Sollefteå

Simskolan

OBS! För närvarande är verksamheten inte aktiv på grund av för få frivilliga. Vid en uppstart av simskolan meddelas detta via denna sida och sociala medier. 

Simskolan är en integrationsverksamhet för flickor och kvinnor, där de får möjlighet att utveckla grundläggande simkunnighet och det svenska språket samt umgås i en trygg miljö. Som engagerad i simskolan lär du ut och övar med en eller flera personer hur man simmar.

Vi jobbar i en bassäng som är helt skyddad från insyn, där kvinnorna kan slappna av och kan ha ”vanliga” badkläder. Vi har lektion en timme varje söndag där vi gör övningar utifrån deltagarnas förmåga. När simskolan startades var det många av kvinnorna som inte vågade gå i vattnet och vi började med övningar från land. Idag är det många som har blivit riktigt duktiga och framförallt känner de sig bekväma i vatten.

Vi övar simteknik, flyta, dyka och doppa huvudet, det är inga avancerade övningar. Under lektionen är vi fyra ledare, två i vattnet som kan hjälpa deltagarna att genomföra övningarna på rätt sätt och två på land där en är den som leder passet framåt och har kommando och en som har uppsikt över alla. Vi jobbar tillsammans i ledarteamet och hjälps åt mycket, målet är att du ska få prova alla olika ledarroller.

Du som frivillig kommer få möjlighet att åka på utbildning där fokus ligger på simning och första hjälpen vid vattnet.

Är du intresserad av att bli volontär i verksamheten är du välkommen att kontakta oss via mejl: rkuf.solleftea@redcross.se