Sollefteå

Läxhjälpen

”Alla barn har rätt att klara skolan, oavsett vilka förutsättningar de har. Men många barn behöver ibland hjälp med sina läxor. Vi tycker att alla barn ska ha en lika chans i livet och att nå sin fulla potential.” – Röda Korset.

Läxhjälpen är en verksamhet som drivs i samarbete med Röda Korset, Rädda Barnen och Majblomman. En dag i veckan träffas volontärer med olika sorters erfarenheter och bakgrunder på Sollefteå bibliotek, där vi hjälper skolungdomar med alltifrån grammatik till mattetal. Vi träffar barn och unga som vill ha hjälp med skolarbetet för att öka deras möjlighet att klara sin skolgång. Läxhjälpen bedrivs utifrån barnkonventionen, och därav är det fundamentalt att man som frivillig besitter ett barnperspektiv – ett synsätt som präglas av barnkonventionen. Störst fokus sätter vi på att stärka barn och ungas självkänsla, så att vi stimulerar de att fortsätta utvecklas även utanför läxhjälpsverksamheten. Barnen och ungdomarna ska bli sedda, uppmärksammade, och känna sig viktiga och lyssnade på.

För dig som vill delta i verksamheten för att få hjälp med skolarbetet så håller vi till vid Sollefteå bibliotek (Storgatan 59, 881 30 Sollefteå), varje onsdag, mellan 17:00-18:00. Vi håller till i grupprum fyra, och ingen föranmälan krävs om du vill vara med.

Om du är intresserad av att bli volontär inom verksamheten får du mer än gärna skicka ett mejl till oss om dig själv och din bakgrund, samt vad du som person kan bidra med! Om du har några funderingar så är det bara kontakta oss. Du behöver inte ha någon speciell erfarenhet för att uppdraget utan det enda vi kräver är ett engagemang om att vilja rädda världen, ett steg i taget.

Verksamhetsledare för läxhjälpen är Brendan Rajakumar och nås via brendanjoseph@outlook.com.