Varje år håller Röda Korsets Ungdomsförbund ett riksårsmöte, där medlemmar tar viktiga beslut som ger ringar på vattnet flera år framåt. Riksårsmötet brukar hållas på olika platser runtom i Sverige och i år har turen fallit på Uppsala, Den 5-7 juni! Riksårsmötet är ett tillfälle där vi har chansen att träffas, umgås med andra frivilliga och nätverka inom Röda Korsets Ungdomsförbund! Vart tredje år beslutar vi i Röda Korsets Ungdomsförbund om en ny strategi, och i år är det dags igen.

Delta på Riksårsmötet 2020

  • Ombud
    Varje lokalförening väljer sina egna ombud. Kolla med din lokalförening om det finns några platser kvar! När du har blivit vald måste du själv fylla i anmälan, som görs senast före den 1 maj. Anmälan öppnar 1 mars och stänger 1 maj. Du hittar anmälan på den här sidan.
  • Funktionär
    Är du intresserad av att vara med där det händer? Vill du nätverka med andra inom rörelsen? Kom som funktionär på Riksårsmötet! Kontakta oss på riksarsmotet@redcross.se för att få veta mer

 

Skriv en motion

En motion är ett sätt för medlemmar att komma med förslag som påverkar hela organisationen. Förslaget lämnas till Riksårsmötet där det diskuteras och fattas ett beslut. Skicka in era motioner senast 10 april till forbundsstyrelsen@redcross.se. Läs mer om motioner och propositioner i Föreningshandboken!

Kandidera till ett nationellt förtroendeuppdrag

På Riksårsmötet 2020 ska nya personer väljas in i förbundsstyrelsen, valberedningen, och till verksamhetsrevisorer. Vill du ta ditt uppdrag hos Röda Korsets Ungdomsförbund till nästa nivå? Mejla den nationella valberedningen på valberedning.rkuf@redcross.se för att veta mer!

Läs propositionerna och tidigare beslut

Läs Propositionerna 2020 vilket är förbundsstyrelsens förslag till Riksårsmötet och förslag på Strategi 2021–2023! Läs, diskutera, ifrågasätt och tyck till om strategin och propositionerna – förbundsstyrelsen tar gärna emot alla era frågor på forbundsstyrelsen@redcross.se
Är du intresserad av tidigare beslut? Läs protokollet från Riksårsmötet 2019 i Visby.

Ställ en fråga

Har du frågor om riksårsmötet går det bra att maila riksarsmotet@redcross.se

Praktisk information uppdateras löpande.

ST: till vänster syns sju leende personer med ballonger och festliga accessoarer, i bakgrunden syns Röda Korsets emblem. Till höger står en stor samling ungdomar i en trappa, de vikar.