Malmö

Styrelsen 2017-2018

Här kommer en liten närmre presentation av styrelsen!


 


Elin, Ordförande

Jag heter Elin, är 24 år och pluggar mänskliga rättigheter i Lund. Jag blev aktiv inom RKUF  hösten 2014 på växthuset Mosippans aktivitetsgrupp för 9-12-åringar. Mitt engagemang har en stark koppling till mitt intresse för mänskliga rättigheter och en ambition om att inte bara prata om utan faktiskt också agera för att göra verklighet av saker jag tror på i kampen för ett jämlikt och inkluderande samhälle. Att inkludera barn och ungas röster och delaktighet i ett sådant arbete ser jag som en självklarhet såväl som en förutsättning för att lyckas. När jag inte pluggar umgås jag med vänner, gärna över mat (helst indisk!) eller kaffe. Är så pepp på det arbete vi ska bedriva för Malmös barn och unga det kommande året! 

Kontakt: elinh.rkufmalmo@gmail.comBilal, Vice Ordförande
Utbildningsansvarig

Bilal, 19 år, pluggar kandidatprogrammet i Freds- och Konfliktvetenskap vid Malmö Högskola. Jag har sedan något år tillbaka varit medlem i RKUF men tog en aktiv roll som vice-ordförande vid årsskiftet 206/2017. Anledningen till varför jag ansökte om detta var då jag har stort engagemang samt intresse för människors, framförallt barns rättigheter, i samhället och då RKUF jobbar med barnkonventionen i centrum passade det utmärkt. Många barn tyvärr i dagens samhälle brister på att få sina röster hörda samt rättigheter, det är just därför RKUF har så stor vikt som kan verkligen ändra på detta. När jag inte pluggar brukar jag träna, kolla på fotboll samt umgås med vänner över mat eller kaffe.

Kontakt: bilal.rkufmalmo@gmail.comDiana, Kassör

Jag heter Diana och är uppvuxen här i Malmö, Rosengård! Jag kom till Sverige som 7-åring med min familj från Irak och Röda Korset kom och betyda väldigt mycket för oss! Föreningen ligger mig varmt om hjärtat och jag vill fortsätta arbetet med att skapa nya fina glada minnen till Malmös barn och unga❤️ hoppas vi ses:)!

Kontakt: diana.rkufmalmo@gmail.comFredrika, Styrelseledamot
Rekryteringsansvarig

Fredrika, 28 år, tar för närvarande studieuppehåll från masterprogrammet i industridesign i Lund. Jag har väldigt länge velat engagera mig i sociala frågor och i år fick jag äntligen chansen till att göra just detta som engagerad i RKUF Malmö. I styrelsen har jag rollen ledamot med ansvar för rekrytering av frivilliga till föreningen, ett utmanande och spännande arbete. Genom mitt engagemang ser fram emot att lära mig nya saker, träffa nya människor och att få bidra till ett starkare RKUF Malmö. Tillsammans kan vi göra så att fler barn och unga i vår stad får stöd och möjlighet till utveckling, engagera dig du också!

Kontakt: fredrika.rkufmalmo@gmail.com


 


Julia, Styrelseledamot

Julia heter jag och jag gillar att läsa, lyssna på musik, äta, hänga. Jag jobbar på Bad Taste Records i Malmö, där vi sysslar med artist management och att arrangera festivaler. Jag har länge varit månadsgivare till olika hjälporganisationer men aldrig tidigare aktivt engagerat mig. Jag kände att det var på tiden att hjälpa till där jag kan – så när möjligheten kom att bli medlem i styrelsen för RKUF Malmö tog jag den. Det är en jättebra erfarenhet att få vara delaktig i en så bra organisation som RKUF. Att få hjälpa till att stötta RKUF:s fantastiska verksamheter och frivilliga och lära sig massor av saker på samma gång. Jag vill med arbetet i RKUF bidra till ett samhälle där alla barn och unga har möjligheten att vara trygga och glada. Kärlek och respekt <3

Kontakt: juliah.rkufmalmo@gmail.com