Linköping

Om oss

Hur startades RKUF Linköping?

Röda Korsets ungdomsförbund i Linköping startades upp av 6 glada och drivna individer år 2007 som ville göra skillnad i vår kära stad. Samma år öppnade man upp Språkverkstan, som fortfarande är en av våra verksamheter. Med åren har frivilliga som medlemmar både ökat och minskat men det som bestått är drivet och viljan att förändra saker till det bättre.

Bra att veta

För att bli en del av vår förening räknas du som ungdom om du är mellan 0-30 år, sedan blir du automatiskt medlem i vår moderorganisation Röda Korset.

Gratis medlemskap

Det är gratis att vara medlem i RKUF!

Vad gör Röda Korsets ungdomsförbund Linköping?

Vi erbjuder mötesplatser där ungdomar kan utvecklas och utöka sitt nätverk genom att tillsammans arbeta mot främlingsfientlighet, rasism och utanförskap. Vår vision är ett samhälle där alla barn och unga ska känna sig trygga och må bra. Du kan också vara med i rörelsen. Vi erbjuder dig utbildning och även möjligheten att träffa olika människor som likväl dig strävar efter öppenhet och medmänsklighet. Du lär dig att växa och utvecklas som individ genom att samla erfarenheter. Ovanpå en bra merit inför framtiden så får du den bästa gåvan någonsin, vilket är att göra skillnad!

RKUF Linköpings verksamheter:

Idag driver vi två verksamheter och söker fortlöpande nya frivilliga och verksamhetsledare till våra verksamheter. Dessa två är:

Du hittar mer information gällande varje verksamhet i kolumnen till vänster.

Stöd vårt arbete genom att:
Bli medlem i vår lokalförening
Genom att bli medlem stödjer du våra verksamheter och får inbjudan till medlemskvällar. Det kostar ingenting att vara medlem!
Bli frivillig
Du kan hjälpa till i våra verksamheter. Det enda du ger är din tid. Du får kunskap, nya vänner och mycket mer tillbaka.
Bli verksamhetsledare
Var med i ett spännande utvecklingsarbete i en ny eller befintlig verksamhet hos oss!
Gör punktinsatser
För dig som inte har tid eller möjlighet att delta i verksamhet varje vecka. Allt räknas, stort som litet.