Linköping

Aktiv i RKUF Linköping

 

För dig som är frivillig ledare

Utbildning

Denna utbildning är på engelska och är framtagen av Federationen. Innehållet är en mix av Svenska Röda Korsets ”Röda Kors-kunskap” och e-utbildningen om hur det är att vara frivillig. Detta är ett rekommenderat alternativ om du inte hinner gå vår ideologiutbildning!

Svenska Röda Korsets plattform för e-learning

Det kommer att mailas, och publiceras på våra sociala medier och på vår hemsida när utbildningarna är och när det är dags att anmäla sig! Men om du redan nu vill veta på ett ungefär när det sker kan du alltid fråga en verksamhetsansvarig eller din verksamhetsledare när nästa tillfälle blir. Om det inte finns någon tillgänglig för stunden skriver de ner dina kontaktuppgifter så de vet om att du är intresserad. Dock finns det två utbildningar du kommer att behöva gå på och det är ideologiutbildningen (vår egna utbildning om våra principer, vad vi gör och varför vi gör det) och eventuellt en specifikare utbildning som handlar om det du kommer att göra beroende på vilken verksamhet du valt att engagera dig i.


 

För dig som är verksamhetsledare

Här följer några dokument som är bra att ha koll på:

Handbok för dig som är verksamhetsledare

Mall för verksamhetsstruktur

Mall för profil av frivillig

Mall för rekrytering av frivilliga

Tips på frågor vid intervju av frivillig

 


Extra viktigt!

Utdrag ur polisens belastningsregister

Eftersom vi arbetar med barn och ungdomar är det av största vikt att vi får se ett utdrag ur belastningsregistret. Detta är ett bevis för att du inte tidigare har fällts för sådant som kan komma att kompromissa ditt frivilligarbete hos oss. Du kan beställa ett utdrag genom att gå in på nedanstående länk.

Belastningsutdrag från Polisen
OBS! När du mottar belastningsutdraget så är det viktigt att du inte öppnar det förrän du är hos din verksamhetsledare/verksamhetsansvarig.

Tystnadsplikt

Mall för vad som gäller om tystnadsplikt
Om du som aktiv känner att du har frågor som inte besvaras här, ta gärna kontakt med någon av oss i styrelsen så ska vi se till att du får ett svar!