Halmstad
8 juni, 2018

Medlemskampanj 2018

Publicerat av: , kommentarer

Då var den över för detta året. Den årliga medlemskampanjen är den månaden där vi lägger ner extra mycket tid energi för att träffa människor utanför våra egna kretsar och få uppmärksamhet ifrån dem som inte sett oss tidigare. För när vi marknadsför oss själva som förening, så upplyser vi egentligen främst om behovet som vi fyller samt det som vi tyvärr inte har resurser att fylla. Över hela landet så hade vi 2531 samtal i vår chattjour, serverade 14900 frukostar på skolor, hjälpte 520 barn med läxorna och träffade 944 ensamkommande barn i kompisgrupper under förra året. Ändå hör man inget annat från sociala medier om att ungdomar mår sämre och sämre, skolresultaten sjunker och alldeles för många nyanlända kommer inte in i samhället. Men tillsammans gör vi skillnad, siffrorna ovan är inte bara statistik. Varenda en av de 520 eleverna som fick hjälp med skolan blev det bättre för, på grund av att någon vågade sträcka ut en hand och hjälpte till. Men en person kan inte ha hjälpt alla 520, utan under 2017 sträcktes många händer ut. En stor skillnad gjordes, men i Halmstad så vill vi ännu mer. Så länge det finns någon som inte klarar skolan på egen hand, så vill vi kunna erbjuda stöd. Så länge en ångestfylld ungdom känner att denne inte har någon att prata med, så vill vi erbjuda någon som lyssnar. Så länge vi behövs, vill vi finnas där.

Under kampanjen slog vi vårt mål i antal medlemsrekryteringar, att säga med ” god marginal” är en underdrift. Halmstadbornas kärlek och förståelse har minst sagt överväldigat oss, och därför är vi övertygande om att vi snart kommer att se en stor förändring till det positiva i staden. Desto fler vi blir som ser vårt individuella ansvar som medmänniskor, desto mer gott kan vi göra. Vi är de som inte knyter handen i fickan, utan vi tar tag i problemet med våra egna händer. Tillsammans vänder vi den onda spiralen och vågar vara förändringen som vi vill se i samhället.