För deltagare

Till dig som ska åka på MOVE 2017

Vad roligt att du ska åka på MOVE!

Den här sidan är till dig som har fått ett mail som bekräftar att du har fått en plats på årets MOVE. Här har vi samlat all information du behöver inför ditt deltagande på MOVE.

Läs igenom informationen noggrant så att du är förberedd. Då går allt smidigt för både dig som deltagare och oss som arrangörer.

När du har läst igenom all information behöver vi svar på några frågor i det här formuläret. Svara senast den 23 oktober för att vi ska kunna tillgodose allas önskemål.

Vi påminner om detta sist av allt på den här sidan tillsammans med en kom ihåg-lista.

Kom ihåg att du alltid kan kontakta move@rkuf.se med frågor eller om du behöver hjälp.

Före MOVE

MOVE 2017 genomförs 11-12 november på Nordiska Folkhögskolan i Kungälv. Kungälv ligger ca 20 km norr om Göteborg.

Adress: Olof Palmes väg 1, 442 31 Kungälv

Tid: Lördag 11/10 kl. 10:30 – Söndag 12/11 kl. 15:00

Du är välkommen till MOVE redan på fredagen från kl. 16.30 den 10/11 om du behöver. På fredagen kommer det finnas middag och quiz som kvällsaktivitet. Detta anger du i formuläret.

Röda Korsets Ungdomsförbund står för din resa. Du ansvarar dock för att boka resan själv. Du behöver boka resan senast den 23 oktober. Eftersom Röda Korsets Ungdomsförbund strävar efter hållbarhet vill vi att du först och främst kollar på tåg som färdsätt.

Boka tåg till MOVE

 • Gå in på vår resebokningsportal: http://rkuf.se/16-boka-resor/
 • Sidan är lösenordskyddad, lösenordet hittar du i ditt bekräftelsemail.
 • Skriv in dina resepreferenser och klicka på ”Boka Resa”. Det är alltså Kungälv busstation som är slutdestination (även om du kommer hoppa av redan vid hållplatsen ”Fars Hatt”).
 • Välj passande tider för både dit och hemresa, biljetten skall vara andra klass och ombokningsbar. Gå vidare.
 • När du kommer till sidan för betalsätt väljer du ”SJ Faktura”, I rutan ”Fakturareferens” skriver du in namnet Moa Törnblom.
 • Skriv in övriga uppgifter och bekräfta. Biljetten skickas till dig på det sätt du valt.

Boka flyg till MOVE

Om du reser från de norra delarna av Sverige och har mycket lång resväg med tåg kan det bli aktuellt med flyg. Vi bokar då resan åt dig.

 • Hör av dig till move@rkuf.se och meddela att du har behov av att flyga, så att du får det godkänt.
 • Kolla upp vilken resa du vill ha
 • Maila tid, datum, samt om du är student eller ungdom till move@rkuf.se så bokar vi resan åt dig.

Du flyger då till Landvetter. Från flygplatsen går flygbussar in till Göteborg där du byter buss och sedan fortsätter med Grön express mot Kungälv. Du hoppar av vid hållplatsen ”Fars hatt”.

Flygbusstabeller från Landvetter hittar du här: http://www.flygbussarna.se/landvetter Här finns information om när bussarna går, priser, var man köper biljetter mm.

Ta sig från Göteborg till Kungälv

Oavsett hur du reser kommer du troligen anlända först till Göteborg Centralstation. Därifrån går det bussar till Kungälv.

Bussen heter Grön Express (med riktning Kungälv, kan även stå ”Ytterby” eller ”Ullstorp” på bussen men står alltid ”via Kungälv”) och avgår från hållplatsen Nordstan, läge D. Hållplatsen ligger precis utanför Centralstationen och bussterminalen mittemellan köpcentret Nordstan och stationen (obs, ej ut mot Drottningtorget).

Hoppa av vid hållplats Fars hatt i Kungälv. Efter att ha gått av går ni tillbaka en bit längs med vägen, tills ni kommer till ett litet torg. Om ni har kyrkan på vänster sida och hotellet Fars hatt på höger sida är det sedan bara att gå rakt fram och följa skyltarna mot Nordiska folkhögskolan. Det tar cirka 10 minuter att gå till skolan, men sista biten är ganska brant. Se viktig info om detta under rubriken ”Viktigt att tänka på”.

Bussbiljetter

Det finns ett antal alternativ för att köpa bussbiljett till Kungälv från Göteborg:

 • Har du köpt din resebiljett via vår bokningsportal (och alltså SJ) så har du en giltig bussbiljett till Kungälv.
 • Du kan enkelt köpa biljett via appen Västtrafik To Go som du hittar information om här: http://www.vasttrafik.se/#!/biljetter-priser/biljett-i-appen-vasttrafik-to-go/
 • Du kan köpa enkelbiljett på bussen. Obs! Endast kortbetalning.
 • Du kan köpa biljetten inne på Göteborgs Central i en västtrafikbutik eller på Pressbyrån/7eleven.

Det går inte att köpa SMS-biljett.

Du kan gå in på västtrafiks reseplanerare och kolla när bussen går: http://www.vasttrafik.se/#!/Reseinformation/reseplanering/ den finns även att ladda ned som app.

Bussen går väldigt ofta så du behöver inte vara orolig för att missa den. Bussresan tar ca 20 minuter.

Viktigt att tänka på

Nordiska Folkhögskolan ligger uppe på ett berg och du promenerar upp dit från busshållplatsen. Sista biten upp är en brant backe, vilket kan vara bra att ha i åtanke när du packar inför MOVE. Stora rullväskor kan alltså bli besvärliga att släpa upp.

Vi kommer ha tillgång till bil, men observera att den är till för de som av olika anledningar har behov av att få skjuts. Ange om du har behov av skjuts i formuläret.

Under MOVE

Boende

Under MOVE kommer vi alla bo på folkhögskolan mellan lördag och söndag. Du kommer att dela rum med en eller flera personer i din lokalförening, om möjligt. Sängkläder och handdukar ingår och är alltså inget du behöver ta med dig.

Om du behöver anlända på fredagen har du boende från fredagen.

Om du skulle ha särskilda behov vad gäller boendet, ange det i formuläret.

Middag

Kommer du redan på fredag och innan klockan 18:30 finns det möjlighet att få middag på boendet. Du ska meddela om detta är aktuellt i formuläret.

Jour

Under hela MOVE kommer vi i personalen finnas tillgängliga genom en jourtelefon. Syftet med jouren är att du ska kunna komma i kontakt med oss arrangörer om det uppstår problem, om du känner dig otrygg eller av andra anledningar där vi kan vara behjälpliga. Jourtelefonen är också till för mer praktiska frågor, till exempel om du inte hittar till folkhögskolan.

Numret till Jourtelefonen står i bekräftelsemailet och jouren kommer vara öppen under MOVE från fredagsmorgonen till söndag eftermiddag.

Schema MOVE 2017

Vi är stolta över att redan nu kunna presentera detaljerade scheman för lördag och söndag. Söndagen kommer ledas av förbundsstyrelsen.

Lördag

Schema MOVE 2017 Lördag

Schema MOVE 2017 Söndag

09:00 – 10:30 FRUKOST samt incheckning för de som kommer på morgonen.
10:30 – 11:00 Inledningsanförande av förbundsstyrelsen.
11:00 – 12:00 Pass 1: Fakta och samhällstrender inom psykisk ohälsa med föreningen TILIA.
12:00 – 13:00 LUNCH
13:00 – 14:30 Pass 2: Verksamhetsinriktade Workshops – 3 parallella

 

2a: Hur skapar vi en tryggare miljö för våra deltagare? Med föreningen POPKOLLO. Riktat till aktiva i Frukostklubben och Läxhjälpen.

2b: Ett förtroendefullt samtal. Med Annika Nilsson-Wendel. Riktat till aktiva i Jourhavande Kompis.

2c: Psykisk ohälsa hos unga migranter. Med Röda Korsets Centrum för krigsdrabbade och tortyrskadade (RKC). Riktat till aktiva i Kompisgrupperna och På Flykt.

Se mer information om workshopvalet nedan.

14:30 – 15:00 FIKA
15:00 – 16:00 Pass 3: Egna erfarenheter av psykisk ohälsa med föreningen TILIA
16:15 – 17:15 Pass 4: Om frivilligheten och frivilliguppdraget med Svenska Röda Korset.
18:00 – 19:30 MIDDAG
19:30 – 21:30

Söndag

08:00 – 09:00 FRUKOST samt utcheckning, bagage lämnas i källaren.
09:00 – 10:30 Pass 1 Ideologi och grundprinciper, med FS
10:30 – 11:00 FIKA
11:00 – 12:00 Pass 2 Påverkansarbete, med FS.
12:00 – 13:00 LUNCH
13:00 – 14:00 Pass 3 Röda Korsets Ungdomsförbund som organisation, med FS.
14:00 – 15:00 Pass 4 Strategi 2018-2020, med FS.
15:00 -> Fika och hemresa

Workshop och workshopval

Under MOVE 2017 kommer vi ha ett pass med tre parallella workshops som har lite olika inriktning. Syftet är att passen ska kunna ge olika verktyg till er som arbetar eller ansvarar för olika verksamheter. Det är dock valfritt att välja det pass som du tycker passar dig bäst i ditt frivilliguppdrag.

Valet av workshop kommer att göras i formuläret. Du kommer sedan få veta vilket pass du skall gå på, återigen gäller att vi försöker tillgodose ditt önskemål men vi kommer sträva efter en jämn fördelning och förbehåller oss rätten att tilldela dig ett pass. Du går på det pass du får tilldelat. En lista med vilka deltagare som går på vilket pass kommer senast en vecka innan MOVE.

För att du ska kunna göra ett välinformerat val är här lite info om de olika passen.

Motionsskrivarhörna

Under söndagen kommer det finnas en motionsskrivarhörna där du som frivillig tillsammans med personer i förbundsstyrelsen kommer ha möjlighet att arbeta med motioner till Riksårsmötet i juni 2018.

Efter MOVE

Utvärdering

Efter MOVE kommer vi skicka ut en utvärdering som vi är jättetacksamma om du vill fylla i. Genom att göra det hjälper du oss att göra nästa års MOVE ännu bättre än årets, och i förlängningen gör du hela Röda Korsets Ungdomsförbund bättre, bra va?

Utlägg

Om du har lagt ut för kostnader i samband med MOVE så får du tillbaka dina pengar genom att skicka in en utläggsblankett tillsammans med originalkvitton. Spara alltså alla kvitton. Det kommer finnas blanketter på plats att ta med sig annars så går blanketten att ladda ned här.

Notera att kvittona endast får vara två månader gamla för att du ska kunna få tillbaka dina pengar. Så vänta inte.

Kvarglömt

Om du glömmer något på MOVE kommer vi i personalen att ta hand om det, då kan du maila move@rkuf.se för att mot beskrivning återfå dina kvarglömda ägodelar.

Kom ihåg

Nu vill vi att du ska checka av att du gjort följande grejer innan den 23 oktober:

Om du har andra önskemål, frågor eller behöver hjälp finns vi alltid tillgängliga på move@rkuf.se

Varmt välkommen till Kungälv och årets MOVE 2017!