fbpx
För deltagare

MOVE 2018

Organisering – att skapa det samhälle vi vill ha

Vad roligt att du har bestämt dig för att åka på MOVE! På den här sidan har vi samlat all information du behöver inför ditt deltagande under helgen. Observera att du måste ha fått ett bekräftelsemejl för att delta.

Vi vill att du läser igenom informationen så noggrant som möjligt så att du är fullt förberedd och så att allt går smidigt för både dig som deltagare och oss som arrangörer. När du har läst igenom all information får du fylla i det här formuläret.

Vi behöver ha svar på dessa frågor senast den 31 oktober för att vi ska kunna tillgodose allas önskemål.

Glöm inte att du alltid kan kontakta move@rkuf.se med frågor eller om du behöver hjälp.

 

 

Inför MOVE 2018

MOVE 2018 genomförs 17-18 november på Nordiska Folkhögskolan i Kungälv. Kungälv ligger ca 20 km norr om Göteborg.
Adress: Olof Palmes väg 1, 442 31 Kungälv
Tid: Lördag 17/10 kl. 10:30 – Söndag 18/11 kl. 15:15

Du är välkommen till MOVE redan på fredagen den 16/11 där det kommer erbjudas middag och kvällsaktiviteter.

Röda Korsets Ungdomsförbund står för din resa. Du ansvarar dock för att boka resan själv. Du behöver boka resan senast den 31 oktober. Eftersom Röda Korsets Ungdomsförbund strävar efter hållbarhet vill vi att du först och främst kollar på tåg som färdsätt.

 

Boka tågbiljett

 • Gå in på vår resebokningsportal.
 • Skriv in lösenordet som du har fått via mejl.
 • Skriv in dina preferenser och klicka på ”Boka Resa”. Det är alltså Kungälv resecentrum som är slutdestination (även om du kommer hoppa av redan vid hållplatsen ”Fars Hatt”).
 • Välj passande tider för både dit och hemresa och gå sedan vidare. OBS! Biljetten måste vara:
  • Andra klass
  • Ombokningsbar
 • Välj SJ Faktura som betalsätt. Skriv Frida Nordström i rutan Fakturareferens.
 • Skriv in övriga uppgifter och bekräfta. Biljetten skickas till dig på det sätt du valt.

 

Boka flyg

Om du reser från de norra delarna av Sverige och har mycket lång resväg med tåg kan det bli aktuellt med flyg. Vi bokar då resan åt dig.

 • Hör av dig till move@rkuf.se och meddela att du har behov av att flyga, så att du får det godkänt.
 • Kolla upp vilken resa du vill ha.
 • Mejla move@rkuf.se med följande information så bokar vi resan åt dig:
  • Tid
  • Datum
  • Om du är student eller ungdom (under 26 år)

Du flyger då till Landvetter. Från flygplatsen går flygbussar in till Göteborg där du byter buss och sedan fortsätter med Grön express mot Kungälv. Du hoppar av vid hållplatsen Fars hatt.
Information om flygbussarnas tider, priser, och var en köper biljetter hittar du här.

 

Buss från Göteborg till Kungälv

Oavsett hur du reser kommer du troligen anlända först till Göteborg Centralstation. Därifrån går det bussar till Kungälv.

Bussen heter Grön Express (med riktning Kungälv, kan även stå ”Ytterby” eller ”Ullstorp” på bussen men står alltid ”via Kungälv”) och avgår från hållplatsen Nordstan, läge D. Hållplatsen ligger precis utanför Centralstationen och bussterminalen mittemellan köpcentret Nordstan och stationen (obs, ej ut mot Drottningtorget).

Hoppa av vid hållplatsen Fars hatt i Kungälv. Efter att ha gått av går ni tillbaka en bit längs med vägen, tills ni kommer till ett litet torg. Om ni har kyrkan på vänster sida och hotellet Fars hatt på höger sida är det sedan bara att gå rakt fram och följa skyltarna mot Nordiska folkhögskolan. Det tar cirka 10 minuter att gå till skolan, men sista biten är ganska brant. Se viktig info om detta under rubriken ”Viktigt att tänka på”.

Det finns ett antal alternativ för att köpa bussbiljett till Kungälv från Göteborg:

 • Har du köpt din resebiljett via vår bokningsportal (och alltså SJ) och valt Kungälv busstation som slutstation så har du redan en giltig bussbiljett till Kungälv.
 • Du kan enkelt köpa biljett via appen Västtrafik To Go.
 • Du kan köpa enkelbiljett på bussen. Obs! Endast kortbetalning.
 • Du kan köpa biljetten inne på Göteborgs Central i en västtrafikbutik eller på Pressbyrån/7eleven.
 • Det går inte att köpa SMS-biljett.

OBS! Kom ihåg att spara originalkvitto så att du kan få tillbaka dina utlägg.

Bussen går väldigt ofta så du behöver inte vara orolig för att missa den. Bussresan tar ca 20 minuter. Du kan gå in på västtrafiks reseplanerare och kolla när bussen går

Framkomlighet
Nordiska Folkhögskolan ligger uppe på ett berg och du promenerar upp dit från busshållplatsen. Sista biten upp är en ganska brant backe, vilket kan vara bra att ha i åtanke när du packar inför MOVE. Stora rullväskor kan alltså bli besvärliga att släpa upp.

Vi kommer ha tillgång till bil, men observera att den är till för de som av olika anledningar har särskilda behov av att få skjuts. Skriv om du har särskilda behov under övrig info när du svarar på formuläret.

 

Under MOVE

Boende

Under MOVE kommer vi bo på folkhögskolan. Boendet sker i dubbelrum med dusch och toalett på rummet, alternativt enkelrum med dusch/toalett i korridor. Sängkläder och handdukar ingår och är alltså inget du behöver ta med dig. Du kommer att få bo med någon i din lokalförening.

Om du skulle ha särskilda behov vad gäller boendet kan du också fylla i det i formuläret.

 

Middag

Kommer du redan på fredag och innan klockan 18:30 finns det möjlighet att få middag på boendet. Du meddelar om detta är aktuellt i formuläret.

 

Jourtelefon

Under hela MOVE kommer vi i personalen finnas tillgängliga genom en jourtelefon. Syftet med jouren är att du ska kunna komma i kontakt med oss arrangörer om det uppstår problem, om du känner dig otrygg eller av andra anledningar där vi kan vara behjälpliga. Jourtelefonen är också till för mer praktiska frågor, till exempel om du inte hittar till folkhögskolan.

Numret till Jourtelefonen skickas ut innan helgen och jouren kommer vara öppen från fredagsmorgonen till söndag eftermiddag.

 

Schema

Vi är stolta över att redan nu kunna presentera detaljerade scheman för helgen. Detaljerad information om de olika passen hittar du på föregående sida. Söndagen kommer att ledas av förbundsstyrelsen. Se schemat för lördag och söndag för mer info.

 

Workshop och workshopval

Under MOVE 2018 kommer vi ha olika nivåer på de valbara workshopen. Pass märkt med A är mer grundläggande och riktar sig till dig som är ny i organisationen. Pass B riktar sig till dig som redan har en del förkunskaper. Det är dock valfritt att välja det pass som du tycker passar dig bäst i ditt frivilliguppdrag inom Röda Korsets Ungdomsförbund.

Under pass 2 kommer vi ha lite annorlunda upplägg på det ena passet. Pass 2A kommer att vara en mer traditionell workshop, medan 2B kommer att vara uppdelad i tre olika stationer som leds av personer från tre olika organisationer. Under passet kommer du att rotera mellan stationerna och tar alltså del av alla tre.

Valet av workshoppass görs i formuläret. Eftersom det finns begränsat med platser så är det först till kvarn som gäller, så vänta inte för länge om det är något pass du verkligen vill gå på! Vi försöker tillgodose ditt önskemål men vi kommer sträva efter en jämn fördelning och förbehåller oss rätten att tilldela dig ett pass. Du går på det pass du får tilldelat. En lista med vilka deltagare som går på vilket pass kommer senast en vecka innan MOVE.

Observera att alla pass och all information under helgen kommer att vara på svenska.

 

Efter MOVE

Utlägg

Om du har lagt ut för kostnader i samband med MOVE så får du tillbaka dina pengar genom att skicka in en utläggsblankett tillsammans med originalkvitton. Spara alltså alla kvitton. Det kommer finnas blanketter på plats att ta med sig annars så går blanketten att ladda ned här.

Du skickar ifylld utläggsblankett samt kvitton till:

Röda Korsets Ungdomsförbund
Att: Frida Nordström
Drottninggatan 2c, Box 166
201 21 Malmö

Notera att kvittona endast får vara två månader gamla för att du ska kunna få tillbaka dina pengar. Så vänta inte!

 

Kvarglömt

Om du glömmer något på MOVE kommer vi i personalen att ta hand om det, då kan du maila move@rkuf.se för att mot beskrivning återfå dina kvarglömda ägodelar.

 

Kom-ihåg-lista

Nu vill vi att du ska checka av att du gjort följande grejer innan den 31 oktober:

Om du har andra önskemål, frågor eller behöver hjälp finns vi alltid tillgängliga på move@rkuf.se

 

Varmt välkommen till Kungälv och årets MOVE 2018

<3