Kompisveckan 2018

Under vecka 48 (mellan 26 november till 2 december) lanserar vi på Röda Korsets Ungdomsförbund Kompisveckan för att uppmärksamma Jourhavandekompis.se. Vi vill sprida budskapet att det inte alltid är farligt att må dåligt, så länge en får stöd att hantera det. Kampanjen kommer att spridas via annonser på Instagram, Youtube, och Facebook. Dessutom samarbetar vi med flera kända Youtubers och Instagrammare för att sprida ordet.

Vad kan du göra?

Tillsammans är vi starka! Därför vänder vi oss nu till våra medlemmar för att be om ert stöd. Under november månad drar vi nämligen igång en kampanj för att uppmärksamma vår chattjouren bland barn och unga. Det ni medlemmar kan göra är att:

Jourhavandekompis.se finns för att ingen ung ska behöva känna sig ensam. Det är en helt anonym stödchatt som är öppen varje dag för människor upp till 25 år.”

Ni får gärna sprida vårt budskap i andra sociala medier och på era privata konton också! Det viktigaste är att era följare och jämnåriga får reda på vart de kan vända sig när de mår dåligt. Vi hoppas att ni kan vara med!

Bli frivillig – bli jourhavande kompis!

Som frivillig i chattjouren Jourhavande kompis finns du där för att lyssna när ingen annan gör det. Jourhavande kompis är en anonym chattjour för unga upp till 25 år. 

Du får utbildning och inskolning i ditt uppdrag. Vi är inga experter eller psykologer utan helt enkelt en kompis som finns där. Som frivillig i Jourhavande kompis ska du vara minst 18 år.

I frivilligdatabasen hittar du jourhavande kompisuppdrag runt om i Sverige.

Du kan också anmäla ditt intresse för att engagera dig i jourhavande kompis i formuläret här nedanför!

 

Kontakt

Moa Törnblom
moa.tornblom(@)redcross.se