Från åskådare till aktör

Nu kan du boka Från åskådare till aktör till din skola. Från åskådare till aktör är en kombination av våra två uppskattade koncept för gymnasieklasser; rollspelet ”På flykt” och Humanitetsspelet.

Kombinationen ger en ökad förståelse för hur det kan vara att tvingas fly. En får också konkreta verktyg för att starta och driva egna projekt med fokus på antirasism och humanitär migration på skoltid. Metoden är snabb, rolig och interaktiv. Det är en en bra utgångspunkt för gymnasiearbeten eller andra projektarbeten. Spelet är kostnadsfritt för gymnasieskolor runt om i landet. Vill du boka spelet för en skolklass och vill veta mer? Skicka en bokningsförfrågan så kan vi berätta mer.

Det är en myt att unga inte skulle bry sig eller vilja engagera sig!

Vi har sett att det finns ett stort engagemang för mänskliga rättigheter bland gymnasieelever och en stor vilja att engagera sig praktisk för ett humanare samhälle. Det har inte varit så många på flykt sedan andra världskriget som det är just nu. Ungefär 60 miljoner människor är på flykt från sitt hem. Mer än hälften av dem är barn under 18 år. Ungas engagemang behövs mer än någonsin.

Rollspelet På Flykt

På Flykt är vårt textbaserade rollspel där deltagarna under cirka två timmar tvingas fly från Sverige mot en okänd framtid. Ständigt ställs deltagarna inför olika val. Val som också får kännbara konsekvenser.

Humanitetsspelet

Humanitetspelet är ett spel som utgår från elevers egen kreativitet och engagemang för mänskliga rättigheter. Spelet fungerar som en fartfylld start till projekt- och gymnasiearbeten.  Klassen delas in i mindre grupper som under ca en och en halv timme får olika korta uppdrag att lösa.

Ju fler vi är desto starkare är vår humanitära röst. Boka Från åskådare till aktör idag!

Kontakt

Mona Hassan
mona.hassan(@)redcross.se