Röda Korsets Ungdomsförbunds Riksårsmöte 2017

– Uppsala den 2-4 juni –

Varje år håller Röda Korsets Ungdomsförbund ett riksårsmöte, där medlemmar tar viktiga beslut som ger ringar på vattnet flera år framåt. På förra årsmötet beslutade medlemmar till exempel om gratis medlemskap, något som blev verklighet den 1 januari 2017! Riksårsmötet brukar hållas på olika platser runtom i Sverige och i år har turen fallit på Uppsala. Den 2-4 juni kommer ett hundratal unga röda korsare träffas i Uppsala för att diskutera och besluta om viktiga förändringar för hela organisationen. Det vill du inte missa!

Planeringen av årsmötet är redan igång, och på denna sida kommer du hitta allt du behöver veta om Riksårsmötet 2017. Om du blivit vald till ombud för din lokalförening eller ska delta på riksårsmötet på annat sätt så kommer denna sida vara till hjälp. Kanske vill du vara funktionär på årsmötet, eller nominera dig själv eller en vän till att sitta i förbundsstyrelsen? Då har du hittat rätt! Vi kommer lägga upp information allt eftersom mötet närmar sig, så håll utkik!

På denna sida kan du förvänta dig att hitta: Anmälningsformulär, annonser för nationella förtroendeuppdrag, annons för funktionärer, schema över helgen, information om boende och resor m.m.

Har du frågor om riksårsmötet går det bra att maila rkuf@redcross.se.


.

Datum att hålla koll på

  • Motionsstopp för stadgar: 2 februari kl. 12.00
  • Nomineringsstopp: 1 mars
  • Motionsstopp för allmänna motioner: 7 april kl. 12.00
  • Sista anmälningsdag: 21 april
  • Riksårsmötet i Uppsala: 2-4 juni

.

Anmäl dig till riksårsmötet

Alla som ska delta på riksårsmötet behöver anmäla sig, senast den 21 april. Läs igenom all information i anmälningsformuläret och skicka in din anmälan redan idag!

.

Vill du vara funktionär på Riksårsmötet 2017?

Som funktionär har du möjlighet att vara med bakom kulisserna och  forma riksårsmötet till det bästa i Röda Korsets Ungdomsförbunds historia. Om du vill vara funktionär under riksårsmötet står vi för resor, boende och mat under helgen. Du behöver inte ha varit med på ett riksårsmöte tidigare, utan vi lär oss tillsammans längs vägen!

Uppgifter för en funktionär under riksårsmötet:

  • Hjälpa till att ställa iordning lokalerna med material och dekorationer
  • Vara med i incheckningen och välkomna deltagarna till mötet
  • Fotografera och dokumentera vad som händer under mötet
  • Anordna aktiviteter på kvällarna efter mötestiden för att umgås och ha roligt
  • Vara med under våra ”påverkanstorg”, leda diskussioner och hjälpa deltagarna med mötesformalia

Vill du vara med och göra den här helgen oförglömlig? Sista anmälningsdag 21 april 2017. Läs mer om uppdraget och skicka in en intresseanmälan!