På flykt

På flykt – mänskliga rättigheter som känns i magen

Rollspelet är ett sätt att öka förståelsen för vad det kan innebära att vara på flykt. För gymnasieklasser och årskurs 9 är ”På Flykt” kostnadsfritt! Fyll i uppgifter längst ner på sidan för att göra en förfrågan.

I rollspelet ”På Flykt” simuleras situationer som kan uppstå om en tvingas fly från sitt land mot en okänd framtid. Som deltagare ställs du inför en rad svåra val där besluten kan ge kännbara konsekvenser. Rollspelet är baserat på verkliga flyktberättelser och framtaget för att göra siffror, information och mänskliga rättigheter till någonting som känns i magen. Passet avslutas med information och diskussion kring migrationsströmmar i världen och att belysa rätten till asyl.

Citat från elever som spelat På flykt:

”Intressant sätt att lära sig på, jag fick en djupare förståelse och funderade mycket på upplevelsen efteråt.”

”Alla borde få göra detta rollspel eller liknande just för att bli mer upplysta och se hur verkligheten ser ut för en stor del människor.”

”Mycket bättre än att kolla på en film”.

Målgrupp och kostnad

Målgruppen för På Flykt är årskurs 9 och gymnasiet. För den här gruppen är På Flykt kostnadsfritt var än i landet skolan finns. Vill du boka spelet för en skolklass och vill veta mer? Skicka en bokningsförfrågan så kan vi berätta mer. Vi behöver din bokningsförfrågan senast 4 veckor innan ert önskade speltillfälle, för att kunna planera bemanning av spelet. Vi tar sedan kontakt med er senast 2 veckor innan ert önskade datum för att bekräfta om vi kan genomföra spelet.Du kan även ladda hem vår PDF med På flykt lärarinformation 2015

Boka På Flykt till ditt företag, organisation

På Flykt kan också bokas som fortbildning av till exempel organisationer, företag, myndigheter med flera.  När du bokar På Flykt till dig och dina medarbetare får ni en givande fortbildning men ni är samtidigt med och möjliggör att fler elever kan få spela På Flykt! Du är välkommen att skicka en bokningsförfrågan till oss och vi hör av oss om priser och annan information. Läs mer här.

Kontakt

rkuf@redcross.se

Intresseanmälan

Just nu tar vi inte emot fler bokningar för På Flykt. Bokningsformuläret öppnas igen 23/11 och du är då välkommen med din förfrågan för vårterminen 2017.

The simplest CRM tool out there