Den årliga utbildningshelgen MOVE står för motivation, organisation, verksamhet och engagemang, och har i år temat psykisk ohälsa – att möta barn och unga i utsatta situationer.

Röda Korsets Ungdomsförbunds verksamheter vänder sig till barn och unga i utsatta situationer. Våra verksamhetsområden är social trygghet och humanitär migration, och i de verksamheter vi bedriver möter unga frivilliga dagligen andra unga som av olika anledningar mår dåligt. Under MOVE 2017 kommer du som frivillig därför få chansen att fördjupa dina kunskaper om psykisk ohälsa i målgruppen barn & unga.

Några av de teman som kommer tas upp under helgen är grundläggande förståelse för psykisk ohälsa, tips för hur du som frivillig kan stötta, samt skräddarsydda fördjupningspass för våra kärnverksamheter; Läxhjälp, Frukostklubb, Kompisgrupp/På Flykt och Jourhavande Kompis. Stor vikt kommer även läggas på vad det innebär att vara frivillig och möta barn & unga som mår dåligt.

MOVE bekostas nationellt av Röda Korsets Ungdomsförbund. Det är alltså helt kostnadsfritt att delta – inklusive resa, kost och logi. Först till kvarn gäller. Vi har dock begränsat antal platser för MOVE, så ett visst urval kanske behöver göras om trycket är väldigt hårt. Information om detta skickas i så fall ut till dig/din lokalförening.

Har du frågor? Tveka inte att maila move@rkuf.se så får du svar! På den här sidan kommer all information samlas och uppdateras kontinuerligt.

När?
MOVE 2017 kommer att äga rum helgen den 11-12 november.
Vi börjar på lördag förmiddag och avslutar söndag eftermiddag, och självklart har vi en gemensam kvällsaktivitet på lördag kväll. Kvällsaktivitet kommer även att ordnas för dig som kommer redan på fredagen.

Var?
Vi kommer vara på Nordiska Folkhögskolan i Kungälv, precis som de senaste 3 åren. Kungälv ligger 20 km norr om Göteborg, och nås enkelt med bussar från Göteborg. Mer info om resor skickas ut i samband med att din anmälan bekräftas.

Vem?
MOVE 2017 är till för alla som är aktiva inom Röda Korsets Ungdomsförbunds verksamheter. Vi vill gärna se en så bred representation från olika verksamheter som möjligt.

Anmälan
Håll utkik här på hemsidan, anmälningsformuläret kommer ut i augusti och då är det bara att anmäla sig!