Kompisgrupper för ensamkommande barn och unga

Barn spelar fotboll på en stor gräsmatta.

I kompisgrupperna hittar vi på roliga saker tillsammans med ensamkommande barn och unga. Barn som ofta befinner sig i en mycket utsatt situation.

Sommarkompis – roliga sommaraktiviteter för ensamkommande

Under sommaren finns Sommarkompis på flera ställen runt om i Sverige, i samarbete med boenden för ensamkommande. I Stockholm är aktiviteterna öppna för alla ensamkommande ungdomar, men du behöver föranmäla dig. Du kan komma en dag, eller flera dagar. Sommarkompis Stockholm pågår vecka 26-28. Kontakta Martin Holmberg för mer info: 08-452 47 39 martin.holmberg(@)redcross.se

Vad är en kompisgrupp?

I kompisgrupperna träffas frivilliga och ensamkommande barn och unga som bor på ett boende för ensamkommande. De vi träffar väntar på besked om uppehållstillstånd, eller har nyligen fått besked. Våra frivilliga är minst 18 år.

En bra start i Sverige

Vi gör massor av roliga saker tillsammans. Spelar biljard, läser läxor, fikar och snackar. Vi lagar mat, testar skidåkning, syr, spelar fotboll. Ja, det som vi tillsammans bestämmer att vi vill göra helt enkelt. Allt handlar om att ha kul på fritiden och att träffas. Det blir också en paus från att tänka på sin asylprocess.

Ensamkommande är en utsatt grupp

Ensamkommande barn och unga befinner sig ofta i en mycket utsatt situation. De barn och unga vi träffar bor på tillfälliga boenden. Många väntar på att få veta om de ska få stanna i Sverige eller inte. Vissa väntar på att flytta till ett annat boende. Att vara med i kompisgruppen kan göra väntan lite lättare.

Kontakt

Seinab Hilowle
08-452 49 44
seinab.hilowle(@)redcross.se