Kalmar

Lediga uppdrag

Vi har extrainsatt årsmöte söndagen den 19 november 2017 klockan 13.00 på Kupan i Kalmar. Kom dit och träffa oss och få reda på mer om de lediga uppdragen! Adress: Perstorpsvägen 2. 

I Kalmar söker vi just nu personer till vår STYRELSE:
Styrelsen jobbar med att driva och utveckla föreningen framåt. Det innebär dels att värva och vårda föreningens frivilliga och medlemmar, stötta verksamheterna som är kopplade till föreningen, sprida Röda Korsets Ungdomsförbunds värderingar och hålla kontakt med personalen. Se mer nedan!

Du kan anmäla dig till träffen på vårt event på Facebook, klicka här!

Styrelseuppdrag
Vill du göra en skillnad som betyder något för ungdomar i din närhet?  Har du ett stort socialt engagemang? Är du organiserad? Eller tycker du om att vara spindeln i nätet? Eller kanske att utforma snygga affischer, fota och skriva?

Röda Korsets Ungdomsförbund (RKUF) Kalmar söker efter personer som vill driva föreningens viktiga arbete vidare det kommande året. RKUF Kalmar har tidigare haft en Läxhjälpsgrupp och en Kompisgrupp. De är tyvärr för tillfället inte aktiva då vi fortfarande är på jakt efter nya engagerade både till styrelsen och verksamheterna.

Posterna som kommer är utlysta är:

* Ordförande i styrelsen
* Kassör i styrelsen
* Ledamöter i styrelsen
* Verksamhetsrevisor
* Ekonomisk revisor
* Valberedning
* Representanter till Riksårsmötet i juni

Det krävs ingen formell kompetens eller tidigare erfarandet för att söka, utan det viktigaste är din brinnande flamma och personliga lämplighet. RKUF ger utbildningar och stöd som kommer att hjälpa dig i ditt viktiga uppdrag. Att engagera sig ideellt är framför allt socialt, roligt och utvecklande – det är vi många som kan vittna om. Kom och var med!

Är du den vi söker? Eller känner du någon som skulle kunna vara det?

Vill du veta mer? Hör av dig till oss så berättar vi mer! Maila rkuf.kalmar@redcross.se

Frivilliga till Läxhjälpen
Idag finns det många barn som av olika skäl behöver få hjälp med sina läxor, därför anser vi att gratis läxhjälp är superviktigt! Läxhjälpen är, förutom att traggla glosor och mattetal, också ett socialt forum där varje elev får känna sig sedd och bli lyssnad på. Vi är i uppstarten av en läxhjälp på en skola i Kalmar och behöver nya läxhjälpare för att kunna köra igång.

Vill du vara frivillig och göra en insats för barn och unga som behöver stöd i sin läxläsning så är detta uppdrag perfekt. Som frivillig i Läxhjälpen engagerar du dig ca två timmar varannan vecka. Alla frivilliga får gå en utbildning som Röda Korsets Ungdomsförbund anordnar.

Är det här något för dig? Tveka inte, hör av dig! Maila rkuf.kalmar@redcross.se eller skriv ett meddelande till oss på Facebook! 

Verksamhetsledare och frivilliga till Kompisgruppen
Kompisgruppen träffar barn och ungdomar som nyligen kommit till Sverige. En gång i veckan besöker vi boendet och hittar på roliga aktiviteter, så som bowling, fotboll, fika, bakning eller läxläsning. Unga migranter, specifikt ensamkommande barn och unga, är idag en växande grupp som ofta befinner sig i en mycket utsatt situation. Kompisgrupperna skapar möten mellan unga som bidrar till förståelse och underlättar en annars ganska tuff vardag. Just nu driver vi en Kompisgrupp på ett boende för ett gäng unga tjejer. Vi hoppas på, och planerar för, att kunna starta upp en till Kompisgrupp till hösten på ett annat boende i Kalmar, varför vi nu söker nya verksamhetsledare och frivilliga.

Verksamhetsledare
Som verksamhetsledare har du ansvar för planering och styrning av verksamheten. Uppgifter som ingår är till exempel att sköta kontakten med boendet, göra en budget och ett schema för aktiviteter. Vi söker två verksamhetsledare till vår pågående verksamhet och två till det nya boendet. Alla verksamhetsledare får gå en utbildning som Röda Korsets Ungdomsförbund anordnar och kommer under hela sitt uppdrag ha stöd av styrelsen.

Frivillig
Vill du vara med och göra skillnad för unga människors liv och samtidigt göra massa roliga saker. Då är detta uppdrag något för dig. Som frivillig i Kompisgruppen engagerar du dig två timmar varannan vecka. Alla frivilliga får gå en utbildning som Röda Korsets Ungdomsförbund anordnar.

Verksamheterna planeras starta under hösten 2016. Tycker du att något av det här verkar spännande och roligt eller vill du bara ha mer information? Hör av dig till oss! Maila: rkuf.kalmar@redcross.se eller skriv ett meddelande till oss på Facebook!