01 Apr, 2017
UTBILDNING

På Flykt – Utbildning för spelledare

Plats: Umeå. Sista anmälningsdatum 26 mars

Uppdraget som spelledare vänder sig till dig som vill arbeta med viktiga frågor kring asyl, människor på flykt och mänskliga rättigheter på ett annorlunda sätt. Observera att uppdraget är främst dagtid under veckodagar och terminerna, även om vissa kvälls- och helgpass kan förekomma.

Som spelledare för På Flykt leder du det text-och upplevelsebaserade rollspelet för skolelever och andra intresserade. Syftet med utbildningen är att du ska känna dig trygg i rollen som spelledare och få en god förberedelse för att hålla På Flykt. Det finns flera tillfällen att gå spelledarutbildningen under våren. Vi rekommenderar att du går den som är närmast dig geografiskt men om du inte har möjlighet vid det tillfället så är du välkommen att gå utbildningen på en annan ort. I detta formulär skickar du in din intresseanmälan och väljer vilket utbildningdatum som passar dig. 

OBSERVERA: Det här är ett frivilliguppdrag som kan innebära resor. Uppdraget sker främst dagtid under veckodagar. Du behöver kunna föra dig i tal på svenska – detta eftersom spelet framförallt hålls på svenska. Vi söker främst frivilliga mellan 18-31 år.

Utbildningen är gratis och pågår en hel dag (ca 09-17). Röda Korsets Ungdomsförbund bekostar och bokar resorna. Under utbildningsdagen bjuder vi på vegetarisk lunch och fika.

Varmt välkommen! Har du frågor eller funderingar, tveka inte att kontakta Sanna Jansson, sanna.jansson@redcross.se.