I skolan

Röda Korsets Ungdomsförbund i skolan

Röda Korsets Ungdomsförbund har massor att erbjuda dig som går på gymnasiet.

Rollspelet På flykt

Vill du att du och din klass ska få möjlighet att lära er mer om asyl och hur situationen ser ut för flyktingar i världen? Tipsa din lärare om rollspelet På Flykt. Det är gratis för skolor.

Från åskådare till aktör

Nu kan du boka Från åskådare till aktör till din skola. Det är en kombination av våra två uppskattade koncept för gymnasieklasser; rollspelet På flykt och Humanitetsspelet. En får konkreta verktyg för att starta och driva egna projekt med fokus på antirasism och humanitär migration på skoltid. Metoden är snabb, rolig och interaktiv. Det är en en bra utgångspunkt för gymnasiearbeten eller andra projektarbeten. Spelet är gratis för gymnasieskolor runt om i landet. Kontakta Mona Hassan.

Frukostklubb på din skola

Våra frukostklubbar bidrar till en bra start på dagen och ger eleverna bättre förutsättningar för att klara sin skolgång. Vill du ha en frukostklubb på din skola? Kontakta Kim Hof.

Läxhjälp

För att alla barn ska få lika chans att klara skolan har vi läxhjälp som är gratis och öppen för alla. Tycker du att det behövs läxhjälp på din skola? Kontakta Camilla Linde.