Bli spelledare för På Flykt

Just nu söker vi fler spelledare till vårt textbaserade rollspel På Flykt. Spelet riktar sig främst till gymnasieelever runt om i Sverige och handlar om att ge deltagarna en känsla för vad en kan ställas inför när en är på flykt.

Här är det deltagarna själva som måste fly och de får under spelets gång fatta beslut kring sin flykt som får oanade konsekvenser, för att de på så sätt ska kunna omvandla det som tidigare mest bara varit siffror – till något som känns i magen.

Anmälan kommer upp i augusti!

På Flykt är inte teater

Istället handlar det om att ge deltagarna en chans att leva sig in i en annan människas verklighet – en verklighet av att tvingas fly från sitt hem. Som frivillig spelledare är du med och för deltagarna genom deras flykt. Det är också du som agerar migrationsverk och för en avslutande diskussion om migrationsströmmar i världen, samt belyser asyl som en mänsklig rättighet.

fb spelledare

Två av våra nuvarande spelledare om vad som gör uppdraget givande:

”Att man få se förändringen i ungdomars ansikten efter spelet. Att man har eget ansvar samt träffar många olika trevliga spelledare och personer från RKUF (Röda Korsets Ungdomsförbund).”

”Att få ta del av alla ungdomars tankar och få se den process som de går igenom och som faktiskt gör att de i vissa fall ändrar uppfattning.”

 

Migrationsfrågor är ett aktuellt ämne

Migrationsfrågor står idag högt på agendan. Det debatteras och diskuteras mellan politiker, på sociala medier och ute på gator och torg. Men hur kan en delta eller ta ställning utan kunskap om hur det egentligen ligger till? För barn och unga speciellt kan det vara svårt att urskilja vad som faktiskt händer i världen och vad som syrran, kompisen eller Facebook-idolen bara kläckt ur sig. Tillsammans med en eller flera andra spelledare kommer du vara den som lämnar eleverna med nya erfarenheter och kunskaper om ämnet. Varje speltillfälle varar i ca 2 timmar och du skriver själv upp dig på spel som funkar för dig i form av tid och plats.

Rollen som spelledare passar dig som vill göra något praktiskt för att motverka rasism, sprida kunskap om asylrätten och öka förståelsen hos unga.

Duuuuu..

Får duuuuu...

 

 

 

 

 

Spelledare kan du bli vart du än bor i landet.

Bor du utanför en storstad hoppas vi att du har möjlighet att då och då resa till andra platser för att hålla i spel. Röda Korsets Ungdomsförbund står då för rese- och eventuella boendekostnader.

Utbildning

För att bli spelledare behöver du gå en utbildning hos oss. Höstens utbildningsdatum är:
24/9 Stockholm
8/10 Göteborg

Anmälan öppnar i augusti!
Vi rekommenderar den som ligger närmast dig geografiskt men är du förhindrad att delta det datumet kan du anmäla dig till ett annat tillfälle, vi står för eventuell resa och boende under utbildningen.

Har du frågor eller funderingar kan du mejla dem till julia.kjallquist@redcross.se.